Kennel Cottonballs

 

More than just a pretty face

 

"Hi-Fi"

Hjemmesiden er sidst opdateret d. 27. december 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
~ Om racen ~
 
Samojeden er den af polar-spids-hundene, der først blev kendt i den vestlige verden. Oprindelig kom den fra det nordvestlige Sibirien, hvor den i århundreder var trækhund og vogterhund for nomadestammernes store rensdyrflokke. De vestsibiriske nomader blev kaldt samojeder, og det er dem, racen er opkaldt efter. Hundene var stærkt knyttet til de enkelte nomadefamilier og sov altid i deres telte, og en samojedhund er stadig meget afhængig af menneskeligt selskab. l slutningen af 1800-tallet kom de første samojedhunde til Vesteuropa. og særlig i England blev de hurtigt meget populære. Ikke mindst fordi dronning Alexandra holdt et større antal af dem som selskabshunde. Og selvom samojedhunden er født til de store snevidder, er den i høj grad velegnet til mere civiliserede forhold. Den er ret selvstændig af væsen, men samtidig intelligent og pålidelig. Den har en værdig og stolt optræden, og hvis den er velplejet, er den usædvanlig elegant af udseende. Det er en kort og kraftigt bygget hund med et ræveagtigt hoved. Øjnene er mørke og mandelformede, og de ret små ører er lige opretstående. Halen bæres som regel oprullet over ryggen. Pelsen er meget kraftig. Over en tyk og blød underpels er en mængde lange, glatte dækhår, der om halsen står så meget ud fra kroppen, at de danner en krave. Farven er som regel ren hvid, men pelsen kan, også være flødefarvet eller have lysebrune tegninger.
 
Samojeden, som DCH lydighedshund
Af Pernille Dissing
Min gudmor (Jytte Larsen) har bedt mig om at fortælle, hvordan det er at gå til lydighed og konkurrence, så det vil jeg gøre.
 
Mig selv sagde hunden
Først vil jeg præsentere mig selv. Mit navn er Kalinins Mister Dacapo of Dusty eller bare Capo (eller Dacapo når jeg ikke høre efter). Selv vil jeg beskrive mig som flot – høj, slank og charmerende ;-) Jeg bor sammen med min højt elskede familie; far, mor og Chili. Chili er min dejlige store bror. Alle tror han er min mor (thi hi) jeg er nemlig bare den største og stærkeste. Men jeg må indrømme han er helt klart den hurtigste, så når han er ved at slippe væk fra mig bider jeg mig fast i hans hale - så bliver han noget så sur. Jeg kom hjem til dem for 2 år siden. Den første dag var ikke så sjov, for Chili var meget sur og var efter mig hver gang jeg nærmere hans ting. Det gik heldigvis hurtigt over og i dag er vi de bedste venner - vi kan lege i timevis og rotte os sammen når der er noget farligt.
 
Min skoletid
Far og jeg går i skole og det er helt vildt skægt. Mor og Chili går der også. Jeg startede i en klasse sammen med andre hvalpe det var sjovt for jeg var klassens duks - de andre hunde var slet ikke så gode som mig. Det var også sjovt når vi trænede sammen med mor og Chili. Chili han skulle dog altid blære sig – når jeg ikke lige helt havde styr på f.eks. spring så kom han stormende og hoppede frem og tilbage over springbrættet inden jeg nåede at komme til - hmff. De tider er heldigvis ovre - nu har jeg styr på ALT og går til konkurrence. Jeg har lige fået mine 2 oprykninger og hvis det ikke lige var for alle fars fejl havde jeg nok også fået pokaler med hjem, men det må så være. Han har lovet bod og bedring så måske det lykkes næste gang. Jeg har fået at vide vi er den 5 bedste hund i kredsen, og sikkert skal med til DM. Det vigtigste er at jeg skal være B-hund, lige som Chili. Dvs. Chili siger at han ikke vil gå i samme klasse som mig, og at han bliver A-hund i år. Nå jeg er da bare lige glad for jeg glæder mig til at også lære de ting som han kan og hvem ved måske jeg bliver meget bedre - så kan han lære det kan han.
Jeg er klar far - er du? .....
Sådan træner vi

For at komme fra hvalpe klassen til i dag, har jeg trænet meget - det har ikke altid været lige sjovt - for selvom jeg får masser af MAD så er det altså også sjovt at snuse til musehuller og tisse op ad træerne. En gang imellem har jeg altså også brug for en pause eller bare sådan gå rundt lidt for mig selv og måske jagte en and. Det kan far SLET ikke forstå. Og selvom han siger vi træner efter positiv-belønning metoden - så virker han altså ikke speciel positiv når han sætter mig i bilen - bare fordi jeg liiii sku……. Det der positiv-belønning er lige som en gætte konkurrence og går ud på at jeg skal gætte hvordan jeg får en guf. Jeg har hørt ham fortælle at han belønner ønsket adfærd og ignorere uønsket. Der er bare noget jeg ikke helt forstå - hvorfor ignorerer han så ikke at jeg jagter ænder…. hmmm mennesker er nogen gange svære at blive kloge på. Men det er den måde jeg har lært f.eks. at få "serveret mad på sengen". DÆK hedder det. Når jeg lagde mig ned fandt jeg ud af at jeg fik en guf. I skulle have set så hurtigt jeg kunne ryge ned da jeg fandt ud af det. Så begyndte han at sige DÆK og vupti så havde jeg lært at når far sagde DÆK så skulle jeg lægge mig ned og få serveret en guf. Er det ikke bare fedt at gå i skole? Få lov at lægge sig ned og spise. Der hjemme bruger mor det når vi lærer cirkustricks - det er det sjoveste men også svært - især når det er noget helt nyt vi skal finde ud af - så må jeg først prøve alle de mange ting som jeg kan inden jeg begynder at kunne regne ud hvad det er hun NU vil jeg skal gøre. På den måde har jeg lært at rulle, snurre, spille død, tude som en ulv, vinke, bukke, gå baglæns, lukke døre og skuffer, tømme vaskemaskine, rydde op (lægge mit legetøj i kurven), gribe en ring på næsen og meget meget mere. Senest har mor lært mig at "sige" badr. Så ryster jeg helt vildt på hovedet så savlet står til alle sidder. Nu siger mor at hun vil lære mig at slikke sig om munden…..

 
Opfordring til alle Samojeder

Til alle I andre samojeder kan jeg kun sige - tag fat i snoren og hiv far og mor med til lydighed - det vil I aldrig fortryde. I vil helt sikkert få det lige så sjovt som jeg, og alle schæferne og labradorerne har godt af at se hvor super dygtige og intelligente vi samojeder er og få baghjul. Vi ses der ude ik?.

Vuf fra Dacapo.

 
 

Hjemmesiden ses bedst i Internet Explorer - 1024 X 768 * Spørgsmål? Kontakt Webmaster